Team Skithuggs första tävling - Sportboden

I helgen deltog vi i Sportfiskebodens gäddtävling i Mälaren kring Västerås, vår allra första tävling under Team Skithugg-flagg och första för nya båten! Det började... Under omständigheterna ganska bra faktiskt. Alla (läs: Dennis, Gusten och Andreas) var i tid på mötesplatsen som var på Andreas firma dagen till ära.

Vi åkte ut mot Tegeludden där starten skulle gå. Vi var i god tid och isättningen gick över förväntan, tro det eller ej! Det dök upp mer och mer folk, och tillslut var alla lag med båtarna i vattnet. Startskottet går, det enda vi ser är cirka tjugo båtar och en fet j*vla dimma som breder ut sig över Mälaren. Vi spättar på allt vad den stackars yamahan orkar med tre fullvuxna karlar, här skall tilläggas att "allt vad den orkar" inte är någon fart att skryta om.

Efter ungefär fem minuter är vi helt ensamma, vilket kan vara en fördel när man ska till något lurigt ställe... Problemet var bara att vi låg mitt ute i Mälaren med en A1-size karta utan GPS. Vi såg inte land åt något håll, och sjövett är ingenting som någon av oss pluggat. Vi spättade på allt vad vi kunde och kom tillslut fram till vad vi tror var Östra Holmen, tyvärr så var vattnet helt grönt av alger, och vi förstod plötsligt varför alla andra hade skippat den väg som vi tog. Efter att ha kastat en halvtimme på olika platser runt holmen så drog vi vidare mot Ridön.

Ön visade sig hålla mycket klarare vatten och även tävlingens första gädda för oss, givetvis levererad av gäddans värsta mardröm Dennis "GäddDräparn" Andersson! (Dennis är inte bara en gädd/ÅL/mörtfiskare, han drog även en löja på jerk, svårslagen bedrift). Gäddan mätte 60 cm, ej godkänt men den höjde moralen kraftigt och vi köttade vidare mot nya hotspots runt Ridön. Jag tror vi gick igenom alla våra drag minst tre gånger, av alla som var med på tävlingen så hade vi garanterat, utan att ha några direkta fakta (men vem behöver det när man vet allt...) dragen i vattnet längst tid totalt.

Dessvärre blev Dennis gädda den enda under tävlingen för oss, men vi hade en otroligt trevlig dag, och nya båten gick precis som den skulle! Mycket välorganiserad tävling, trevliga deltagare och ett fint prisbord! Kudos till Sportfiskeboden!

Vi debuterade.
Vi kämpade.
Vi kämpar vidare!

Till helgen är det rekning i Strängnäs inför SGK Höstgäddan!

Må bäst gott folk!

foto1
foto
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9
foto10
foto11
foto12
foto13
foto14
foto15
foto16
foto17
foto18

← Tillbaka
blog comments powered by Disqus